My Music

Thursday, April 28, 2011

Hati-Hati bila merantau negara orang...

Pada mereka yang pernah pergi Indonesia ...korang sure ke yang korang makan tuh ayam goreng? Hehehe ..??? Betul ke, macam tak percaya gitu???????
Di
beberapa tempat di Indonesia tikus sawah ada yang dimakan?
Kalau tidak ingin memakannya di interview aj
e dulu dagingnya?
Tetapi yang paling membedakan adalah struktur tulangnya, tiap binatang mah beda maka
nya harus belajar anatomi tikus, ayam dll.


TIKUS...!!

Dibakar utk menghilangkan bulu...?
Dicuci sebelum dimasak.....



Dipotong-potong sehingga menyerupai
potongan daging ayam......


Persiapan utk di goreng....


Sebelumnya diberi bumbu....


Siap Santap..


seperti AYAM.. tapi TIKUS okeh..







Mirip daging ayam?kaaaaaaaaaannnnnnnn
Waspadalah.. ..waspadalah. ..

Sunday, February 13, 2011

Welcome to my Home...

Berlokasi di Sebuah kondominium di pusat bandaraya CHERAS dihuni oleh 4 jejaka yg bukan asal Kuala lumpur membina empayar dan kerjaya masing2 demi impian meraka. Jejaka itu diberi nama... jeng jeng jeng...

MIKEY MUSZ

AYIE

BEN


Masing2 busy dengan kerjaya masing2 dan kondo ini agak sunyi dan bila siang harinya dan akan meriah pada malam harinya kecuali hujung minggu. Kenalan2 rapat datang menjenguk dan menumpang utk memeriahkan lagi keadaan kondo yg diberi nama MENTARI. Lihatlah Kedudukan dan Bagaimana kami menghiasa rumah kami. Maybe boleh memberi inspirasi kepada anda.. Check it out..

P/S: Yg lagi sorang housemate xda gamba beliau..


Sebuah balang yg didiami KURA-KURA kecil.

Ruang tamu yg indah


Meja makan yg dihiai bunga dan lilin.


Air epal utk tetamu bertandang



Perfume kami.
Mikey: Polo colour Blue no 1
Safari: Hugo Boss
Danish Hemri: Euphoria

Kerusi makan

Lihat diri awak..

Ruang Kasut

Wednesday, February 9, 2011

Mikey 2010...

Mikey Musz 2010

Mikey Musz 2010

Sunday, February 6, 2011

Apa kata Mereka....

So apa lagi.. VOTE laaa.. =p


create free polls | comment on this



Ramai kata muka kami seakan sama...

Tp itu pendapat masing2...
Twin la, adik beradik la...
So, apa kata korunk sendiri yg nilai samada btol ke tidak...
Check it out...!!





(1) Mikey & Syaf Syafiq




(2) Mikey & Tomok



(3) Mikey & Azuan


Monday, January 24, 2011

Lagu Peberet Mikey , Criss & Oren

LISTEN - BEYONCE

Listen to the song here in my heart

A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own

Tuesday, January 18, 2011

Ohh.. Birthday Mikey.. Ohh...

Alhamdullilah amin.. dah 23 tahun mikey @ murzaimy bin mursid no k/p 880117-**-**** ber alamat (tak payah alamat-alamat sgt lahh.. hehe) hidup di dunia ini.. Pelbagai rintangan dan dugaan yg mikey tempuhi sepanjang hidup sejak bayi, kanak hinggalah remaja.. ceh wahh.. remaja la.. Tahun 2011 ni, memang sgt2 bermakna dlm hidup mikey.. Walaupun masih HIJAU di bulan january, banyak berita baik yg mikey dapat dan hidup makin happy segalanya positif.. cuma negatif tu adalah sket2 tp mikey x amek port pun.. normal lah tu.. Saban hari, usia makin meningkat dan muka makin muda.. hee.. Btw, Happy Birthday to me.. Biasanya 2 tahun sekali je mikey sambut.. memangdangkan last year da buat kt umah, this year tak plan apa2 pun.. Juz g tgk wayang ngan kawan2, g makan2, karaoke mcm hari weekend yg selalunya...
Nahhh.. mikey malas nk taip panjang2 sebab mengantok da neh... ada 2 part..

Part 1 - Umah ewant kt bangsar...

Bukan plan mikey... underplanning.. So, for those yg rasa nk sentap2 sebab x dpt join, jangan lerrr nk salahkan mikey ehh... kalau mikey yg buat, for sure mikey invite ramai2.. =)



Happy Birthday to Me..~!!



With bAllon-Ballon

Member Mikey


Meraka...


Nyum2 ayam ni sedapppp


Part 2 - Karaoke & Celeb by CLiss @ Anding


Thanx cliss for the cake..!! nyum2


Meyl, Ewan and Me

CLiss Bagi present cake

K.A.M.I


Thanx guys..


Thanx bagi present.. =)








Wednesday, January 12, 2011

Kemeriahan AJL 25

Haaa... jeng3x.. Mesti ada yg Masih tidak puas hati kemenangan ANNA RAFALI Baru2 ini dinobatkan sebagai JUARA LAGU ke 25.. For me, itu rezeki beliau.. Kita bukanlah Berbakat dan Berpengalaman nk tentukan siapa juara pada malam tersebut memandangkan kita pegi ANUGERAH JUARA LAGU.. diulangi.. JUARA LAGU.. bukan ANUGERAH JUARA PENDENGAR melalui PEMINAT... so, Tiket free, duduk dan tengok saja la.. Memang tidak dinafikan ANNA RAFALI tu penyanyi baru dan so so jer suara dia maybe JURI ada pendapat tersendiri...

Tidak terkecuali sy pun pegi AJL 25 malam tu dan memang kemeriahan terasa.. Pembuka dan Penutup acara la paling meriah disaksikan DATO CT menyanyi... ZIANA ZAIN... paling2 hawt la..

Kesian laa kt ANNA RAFALI selepas diumumkan JUARA, satu dewan BOOO dan blah dr tempat duduk dan balik.. artis2 pun sama buat begitu... hampir 70% la yg blah... tidak termasuk sy ok.. sy akan ke POST PARTY selepas abes AJL ni.. hehe.. kat POST PARTY tu, makan la mcm2 adooo... Tidak semua yg boleh ke POST PARTY.. hanya ada ada tiket POST PARTY saja bole masuk... kang satu dewan tak muat lakkkk dlmPOST PARTY tuhh... da la artis2 sume nk mencekik.. kang sume serbuuu.. heee...

Antara gamba2 saya dlm POST PARTY.. maaflah kamera tak power... kawan amek kabur2 plak.. grrr... parkingson btol.. next year aku bawak SLR.. tunggu ko.. hehehe...

Ketibaan Mikey Musz.. hehe
Suasana POST PARTY
Aikk.. cam kenal je mamat sebelah tuu.. hee

eh ehh.. jgn lentok kt bahu sy. kang awek sy marah.. =p
cayalah abg nash... bangga sy.. =p

Kak LIsa.. COmelll...

Minum2 sambil gosip wif kak gee
Mikey & Kamal Adli
MIkey & bro ajai...

Btw banyak lagi koleksi gamba2 ngan artis lain tp memandangkan kabur dan tak bape lawa so malas nk upload.. heee... cukup la gamba2 yg sy paparkan... happy n enjoy... =)