My Music

Monday, January 24, 2011

Lagu Peberet Mikey , Criss & Oren

LISTEN - BEYONCE

Listen to the song here in my heart

A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own

Tuesday, January 18, 2011

Ohh.. Birthday Mikey.. Ohh...

Alhamdullilah amin.. dah 23 tahun mikey @ murzaimy bin mursid no k/p 880117-**-**** ber alamat (tak payah alamat-alamat sgt lahh.. hehe) hidup di dunia ini.. Pelbagai rintangan dan dugaan yg mikey tempuhi sepanjang hidup sejak bayi, kanak hinggalah remaja.. ceh wahh.. remaja la.. Tahun 2011 ni, memang sgt2 bermakna dlm hidup mikey.. Walaupun masih HIJAU di bulan january, banyak berita baik yg mikey dapat dan hidup makin happy segalanya positif.. cuma negatif tu adalah sket2 tp mikey x amek port pun.. normal lah tu.. Saban hari, usia makin meningkat dan muka makin muda.. hee.. Btw, Happy Birthday to me.. Biasanya 2 tahun sekali je mikey sambut.. memangdangkan last year da buat kt umah, this year tak plan apa2 pun.. Juz g tgk wayang ngan kawan2, g makan2, karaoke mcm hari weekend yg selalunya...
Nahhh.. mikey malas nk taip panjang2 sebab mengantok da neh... ada 2 part..

Part 1 - Umah ewant kt bangsar...

Bukan plan mikey... underplanning.. So, for those yg rasa nk sentap2 sebab x dpt join, jangan lerrr nk salahkan mikey ehh... kalau mikey yg buat, for sure mikey invite ramai2.. =)



Happy Birthday to Me..~!!



With bAllon-Ballon

Member Mikey


Meraka...


Nyum2 ayam ni sedapppp


Part 2 - Karaoke & Celeb by CLiss @ Anding


Thanx cliss for the cake..!! nyum2


Meyl, Ewan and Me

CLiss Bagi present cake

K.A.M.I


Thanx guys..


Thanx bagi present.. =)








Wednesday, January 12, 2011

Kemeriahan AJL 25

Haaa... jeng3x.. Mesti ada yg Masih tidak puas hati kemenangan ANNA RAFALI Baru2 ini dinobatkan sebagai JUARA LAGU ke 25.. For me, itu rezeki beliau.. Kita bukanlah Berbakat dan Berpengalaman nk tentukan siapa juara pada malam tersebut memandangkan kita pegi ANUGERAH JUARA LAGU.. diulangi.. JUARA LAGU.. bukan ANUGERAH JUARA PENDENGAR melalui PEMINAT... so, Tiket free, duduk dan tengok saja la.. Memang tidak dinafikan ANNA RAFALI tu penyanyi baru dan so so jer suara dia maybe JURI ada pendapat tersendiri...

Tidak terkecuali sy pun pegi AJL 25 malam tu dan memang kemeriahan terasa.. Pembuka dan Penutup acara la paling meriah disaksikan DATO CT menyanyi... ZIANA ZAIN... paling2 hawt la..

Kesian laa kt ANNA RAFALI selepas diumumkan JUARA, satu dewan BOOO dan blah dr tempat duduk dan balik.. artis2 pun sama buat begitu... hampir 70% la yg blah... tidak termasuk sy ok.. sy akan ke POST PARTY selepas abes AJL ni.. hehe.. kat POST PARTY tu, makan la mcm2 adooo... Tidak semua yg boleh ke POST PARTY.. hanya ada ada tiket POST PARTY saja bole masuk... kang satu dewan tak muat lakkkk dlmPOST PARTY tuhh... da la artis2 sume nk mencekik.. kang sume serbuuu.. heee...

Antara gamba2 saya dlm POST PARTY.. maaflah kamera tak power... kawan amek kabur2 plak.. grrr... parkingson btol.. next year aku bawak SLR.. tunggu ko.. hehehe...

Ketibaan Mikey Musz.. hehe
Suasana POST PARTY
Aikk.. cam kenal je mamat sebelah tuu.. hee

eh ehh.. jgn lentok kt bahu sy. kang awek sy marah.. =p
cayalah abg nash... bangga sy.. =p

Kak LIsa.. COmelll...

Minum2 sambil gosip wif kak gee
Mikey & Kamal Adli
MIkey & bro ajai...

Btw banyak lagi koleksi gamba2 ngan artis lain tp memandangkan kabur dan tak bape lawa so malas nk upload.. heee... cukup la gamba2 yg sy paparkan... happy n enjoy... =)

Present Birthday...!!

Yeahh... ALangkah terkezuuuuuutnyer sy bile dpt present terlalu awal dr seseorang... Bukak2 jer, dapat kasuttt SUPRA.. Kaler Unggu plak tuhh... sangat-sangatt lahhh nice dan cool... Hadiah pertama yg sy dapat walaupun blom tiba hari lahir sy yg jatuh pd 17 JANUARY akan dtg.. diulangi.. 17 JANUARY ok.. Ulang skali lagi.. 17 JANUARY yaa... so faham2 la.. hahahaha...
Ni haa gamba kasut diberi drpd seseorang yg bernama wanita... =)


lawa sgt2... sukaaa


Taraaa.. Thanx to her...

Monday, January 10, 2011

Adakah MEMILIH kawan itu HARUS atau WAJIB?

KAWAN - Siapa tak kenal maksud kawan? Sila masuk TADIKA dan blaja semula ABC sampai Z serta ALIF ba ta pastu angap la baru nk bermula kehidupan... kita PRA-MATANG pun tak lepas lagi.. hihi.. Gurau jerkk.... Okeh, kat sini bkn nk cite pasal maksud atau apa2 cuma pendapat mikey dlm kehidupan berkawan. Mikey memang banyak lalui pengalaman bab berkawan dan memang mikey akui mikey mempunyai ramai kawan di seluruh negeri.. Negara takde la kot.. Macam2 bangsa dan budaya.. Kadang2 terikut gak cara mereka berbual.. cam org sabah, kelantan, penang sleng dia lain.. best jugak.. mikey kadang2 terikut cara org sabah ckp... hehe.. padahal asal melaka...
Okeh.... Adakah korunk tahu kawan korung kategori yg mcm mana?
Adakah korunk Berkawan dengan mereka kerana :

-Terpaksa sebab xda kawan
-Sengaja mengambil kesempatan
-kawn tu banyak duit so bole kikis
- menumpang glamer semata
-keselesaan masing2
-memang sejiwa dan sekepala
-tidak suke mencarut
-merokok dan boleh pow sket.
-cun/hensem jer
- dan lain2...

Masih banyak lagi pilihan dan jawapan yg dtg dr pengalaman sendiri... Pernah tak korunk terfikir bahawa : cth

'BERKAWAN DENGAN ORG YG SUKE MENGUMPAT DAN MENGEJI ORG LAIN.."

Pernah jumpa tak kawan yg jenis mcm ni? kalau pernah, sila tinggalkan... TIDAK mustahil dia akan mengutuk dan mengumpat korunk seperti mana dia buat kat org lain.. TETAPI jika korunk 2x5 macam tu, Bermakna, sgt lah rosak diri korunk. JARANG atau SUKAR skali utk kita memilih kawan JAHAT melainkan kita skali JAHAT. Korunk yg menentukan siapa diri korunk sebenar dan Jenis kawan2... Berkawan biarlah berkawan.. tetapi, Jangan terlalu rapat dengan org yg sebegini.. Yang baik, kita ikut.. Yang jahat, kita elakkan dan jangan masuk campur.

Seperti sy, bukanlah sy seorg manusia yg sempurna tetapi jika ianya berlaku, tegur2 la yaa... kawan2 pun ambil inisiatif tegur kesalahan kawan2 jika anda sygkan kawan2 kerana sy seorg yg mengambil berat terhadap kawan2 JIKA kawan2 baik dan rapat ngan saya.. itu bukan pasti tetapi janji. Diharap tahun 2011 ni mengubah sy menjadi yg lebih positif dan kurangkan segala aktiviti yg tidak sihat.. love u guys..

Wednesday, January 5, 2011

Konvokesyen PICC Puterajaya

Alhamdullilah Akhirnya aku da tamat DIPLOMA.. Tanggal 6 November 2010, lokasi di PICC PUTRAJAYA, aku da konvo... Lega semuanya dah setel dan skang aku da dpt kerja dengan apa yg aku blaja.. bersyukur sgt2.. ini yg dikatakan rezeki. Satu family aku dtg kecuali abg aku.. beliau kerja.. xpe.. beliau da tgk gamba dan say sorry.. hehehe.. Tak lupa, bestfren aku AZLAN SUHAIZAT dan member aku ZAIDI pun dtg dr melaka semata2 nk bagi aku semangat dan bunga... Tak lupa, Abg angkat aku 'ABG JOE dan member2 dia dtg gak bawak bunga.. hee.. terharu.. sob sob.. ramai gak member2 jumpa kt sana..
Nahhhh... ni la gamba2 time konvo...


Insan Yang Paling Aku Sayang
Mursid & Siti Salmiah

Family MikeyMember-Member Kolej

Haaa.. setakat ni je la.. mlm kang update lagi... =)

Happy New Year Guys

Assalammualaikum.. Terlbih dahulu sy ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menjenguk blog sy yg tak seberapa ini dan utk pengetahuan korunk semua, blog ni dah lama tp telah dibarukan dan upgrade la sket2.. Dulu time sy blaja, memang ada masa la nk update ni.. skang suda kerja, busy sket.. Nak layan fesbuk lagi, email lagi, dan macam2 perkara yg perlu dilakukan. Sempena tahun yg mulia ini, sy nk kita semua menjadi insan yg lebih baik dr sebelumnya. Mesti korunk ada azam masing2 kan.. so, apa kata, noktahkan azam tu kat hati dan tunaikan. Manusia mudah lupa? ohhh.. tidak semua... kadang2 kita perlu motivasikan diri dan azam yg kita war-warkan tu, perlu la dihebahkan kepada rakan2 supaya saling ingat mengingati. So, sy taknak membebel panjang2.. Sy cuma nk wish SELAMAT TAHUN baru kepada korunk semua... Buang yang keruh, Ambil la yg jernih. Yang ada gaduh2 tu, berbaik la semua. Dunia ni kecil jer.. pegi mana2 pun akan jumpa suatu hari kelak dan sy harapkan, Moga silaturahim anta kita akan berkekalan sampai dunia akhirat. Sy pun insan biasa yg pernah buat silap... =)